Belföld

“Mesteri láncszavazás”: újabb furcsaságok derültek ki a bajai választásról

A Lungo Dromos Ajtai Tibor nemcsak a bajai választáson segédkezett a Fidesznek, hanem korábban Kiskunfélegyházán is. Egy választási csalást is bevallott korábban.

A bajai időközi választáson az öt szavazókör egyikében kirívóan nagyarányú fideszes győzelem született, a többiben szoros volt a verseny. Az Együtt 2014 szerint az eltérés a szavazók szervezett szállítása miatt alakulhatott ki, emiatt megóvták a választást.

Bajnaiék ezután nyilvánosságra hoztak egy felvételt – ami épp azelőtt a szavazókör előtt készült, ahol kirívóan magas győzelmet ért el a fideszes jelöt -, amelyen Ajtai egy gépkocsis férfit igazít el, mondván,  nem baj, ha többször jön, jöhet akár ötvenszer is.

A férfi egy másik felvételen maga mondja el, hogy autójával idős embereket szállít a szavazókörbe, de szerinte ez nem törvénytelen.

Ajtai korábban maga vallotta be, hogy választási csalást hajtott végre a láncszavazás módszerével kiskunfélegyházán a Fidesz-KDNP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje, Kapus Krisztián javára – írja az Index. A kiskunfélegyházi jegyző irodájában készült 45 perces felvételen Ajtai elmondta, hogy csaknem háromszáz embert mozgattak, tizenegy autóval vitték őket szavazni.

A felvétel nyilvánosságra kerülése után Ajtai elismerte ugyan, hogy a felvételen ő beszél, de az mondta, hogy a helyi fidelitasosok kérték meg arra, hogy kenjen a polgármesterre egy törvénytelenséget, amivel később megzsarolhatják. A jegyző viszont – akit Kapus Krisztián január elején elbocsátott állásából – cáfolta Ajtai magyarázatát, mint mondta, a láncszavazásról szóló beszámoló az ő irodájában készült egy “hétköznapi” beszélgetésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik