Belföld

Szennyezés miatt nincs víz Abasáron

vizcsap(210x140)(1).jpg (vízcsap, víz, rezsi, kiskacsa, )
vizcsap(210x140)(1).jpg (vízcsap, víz, rezsi, kiskacsa, )

Határozatlan ideig szünetel a vezetékes vízellátás Abasáron, miután a Heves megyei község vízellátását biztosító kutakban szerves mikroszennyező anyagok jelenlétét mutatta ki az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. vizsgálata.

A vezetékes vízellátás szüneteltetését hétfőn rendelte el a Hatvani Járási Hivatal járási népegészségügyi intézete – tájékoztatta a megyei kormányhivatal kormánymegbízotti kabinetének kommunikációs munkatársa az MTI-t.

Burián Orsolya közlése szerint a Horváth László kormánymegbízott vezette megyei védelmi bizottság operatív törzset hozott létre.

A lakosságot szórólapokon és hangosbemondón tájékoztatták a történtekről. A vízellátást lajtos kocsikkal és ivóvíztartályokkal biztosítják, amelyek este hét óra óta  öt helyszínen szolgálják ki a helybélieket.
Az abasári polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint a vezetékes vízellátás szüneteltetése 1100 háztartást, mintegy 2500 embert érint. A megyei védelmi bizottság kedd délelőttre ígér tájékoztatást az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik