Belföld

Szünetelt a vízszolgáltatás Dunaújvárosban

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetelt az ivóvíz-szolgáltatás szerdán este Dunaújvárosban, közben egy 400 milliméter átmérőjű nyomóvezeték is eltörött a Pince soron, amely a Dunából szállítja a nyersvizet a tisztítóműbe.

Az áramszünet alatt a vízszolgáltató szivattyúi leálltak, a víztornyok és a tartalék víztározók leürültek, amely ideiglenes vízszolgáltatás-kimaradást okozott több városrészben. Az áram visszakapcsolása után az ivóvíz-szolgáltatás még az esti órákban fokozatosan helyreállt. Az áramszünet idején egy 400 milliméter átmérőjű nyomóvezeték is eltörött a Pince soron, amely a Dunából szállítja a nyersvizet a tisztítóműbe.

A káresethez a katasztrófavédelem dunaújvárosi hivatásos tűzoltó egysége vonult. A feltörő víz a közeli patakmederbe folyt. A helyszínen a feltörő víz alámosta a Pince sor útburkolatát, ahol 2-3 négyzetméteres kráter alakult. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálatot kezdeményez a közműszolgáltatások kimaradásával kapcsolatos felelősség megállapítására- mondta el a Fehérvár24-nek Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik