Belföld

Mol-ügy: Békét akarnak a horvátok

A horvát miniszterelnök szerint nincs háború, részben megérti Magyarországot. De azért Hernádit továbbra is körözi az Interpol.

Békülékeny hangot ütött meg a horvát miniszeterelnök, miután a magyar kormány szerdán lehetségesnek nevezte, hogy a MOL eldja az INA horvát olajvállalatban meglévő tulajdonrészét. Gyakorlatilag annak, akinek akarja, hiszen, kiszivárgott információk szerint, Horvátországnak nincs pénze megvenni. Zorán Milánovics azt mondta, nincs háborús helyzet, és részben megérti a magyar kormány reakcióját. Ez persze lehet a stratégia része is, de az sem kizárt, hogy új helyzetet teremtett a magyar kormány heves reakciója arra, hogy Hernádi Zsolt fotója megjelent az Interpol körözötteinek listáján.

A MOL szerint Horvátország szerződést szegett, ezzel elveszítette az elővásárlási jogát. Így annak adja el a MOL az INA 49 százalékát, akinek akarja. De, tették hozzá, erről mindenképpen konzultálnának a horvátokkal. A magyar kormány szerdai döntése, miszerint a fontolóra veendő az INA-részvények értékesítése, Zágrábban békülékeny hangot váltott ki. A horvát fővárosból Vidos Mihály jelentkezett.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Olvasói sztorik