Belföld

Kövér: „Olyan vagyok, mint egy plüssmackó”

kövér lászló (kövér lászló)
kövér lászló (kövér lászló)

Az Országgyűlés elnöke szerint az MSZP egyetlen esélye a Fidesz ellen a hisztériakeltés.

A csütörtökön megjelenő Heti Válasz beharangozójában azt írja, hogy az Országgyűlés elnöke önmagát évek óta bársonyosnak, puhának és barátságosnak látja, pont olyannak, mint egy plüssmackó. Ehhez képest a hétvégi Fidesz-kongresszuson haramiaként utalt a szocialistákra, korábban pedig úgy fogalmazott: ha jövőre győznek, vége az országnak. Ez Kövér szerint nem mond ellent az ő plüssmaciságának, mert csak ténymegállapítás.

A házelnök a ténymegállapításra példaként a cigánygyilkosságokat hozta fel. „A tények azt mutatják: túl sok a szakmai hozzá nem értésnek látszó véletlen egybeesés, s nem zárható ki, hogy szándékos oda nem figyelésről, vagy urambocsá’ ennél is aktívabb közreműködésről volt szó állami részről.”

A baloldal lesivideós kampánymódszereiről – talán az István, a királyt idézve – megjegyzi: kard által vész, ki kardot ragad. „Ha valakinek nem érdeke, hogy ilyen legyen a kampány, azok mi vagyunk. Nagyjából fél évvel a választások előtt egyáltalán nincs kormányváltó hangulat. Márpedig az MSZP számára a bizonytalanok ellenünk való mozgósítása lehet az egyetlen kiút – ahhoz pedig hisztérikus hangulatot kell kelteniük.” Kövér szerint csak megcáfolhatatlan tények birtokában szabad bármit is mondani a szombathelyi fideszes alpolgármester ügyéről, de általánosságban úgy látja: aki magáért nem tud felelősséget vállalni, az ne akarjon közügyekkel foglalkozni, ahol másokért is felelősséget kell vállalnia.

A fideszes jelölt bajai győzelméről a házelnök azt mondta: hogy a taxisblokádtól kezdve “minden innovációt a balliberális oldal hozott a politikai életbe. A játékszabályokat nem mi alakítjuk”. A kérdésre, hogy tehát azért, mert a baloldal vezette be a módszert, nem gond-e, hogy a Fidesz is alkalmazza, a politikus úgy felel: „A választást megismételik abban a szavazókörben. Az új választási törvény értelmében pedig jövőre már nem lesz kampánycsend, amit meg lehetne sérteni.”

 

UPDATE

Elkészült az első mozgókép is a plüssmackós Kövérről. Reszegbroker alkotása, a Coccolino maci közreműködésével.

Kép: reszegbroker.tumblr.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik