Belföld

Kövér László az időtálló teljesítményről beszélt

Kövér László (kövér, kövér lászló, házelnök, parlament,)
Kövér László (kövér, kövér lászló, házelnök, parlament,)

A házelnök szerint az 1943-as szárszói találkozó tanulsága az, hogy nincs időtálló értelmiségi vagy politikusi teljesítmény nemzeti felelősségérzet nélkül.

Az Országgyűlés elnöke szombaton a Parlament épületében, a találkozó 70. évfordulója alkalmából tartott emlékkonferencián azt mondta: Szárszón eszmetörténeti szempontból a baloldali osztályharcos marxista internacionalizmus és a jobboldali nemzeti gondolat eszméinek képviselői vitáztak egymással a jövőről úgy, hogy közben a baloldali álláspont nem akarta mellőzni a magyar nemzeti érdekek szempontjait és a jobboldali álláspont sem kívánta megkerülni a társadalmi szociális szempontokat. Az akkori vitának ez adja a történelmi jelentőségét – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a szárszói találkozó azt üzeni, hogy Magyarországon a baloldaliság és a hazafiság mégsem eleve egymást kizáró fogalmak, és ez azt a reményt hordozza, hogy a 21. században valamikor talán ismét színre léphet egy nemzeti felelősséggel rendelkező baloldali erő.

Valahányszor a nemzeti felelőtlenség útjára lépett a magyar értelmiség és politika, “képviselői erőszakkal vagy hazugsággal kisebbségbe, cselekvésképtelenségbe” kényszerítették a nemzeti felelősséget valló társaikat, és a magyar nemzet mindig nagy árat fizetett érte – mondta a házelnök. Hozzátette: a balliberális értelmiség és politika a 20. századot ezzel a nemzeti felelőtlenséggel kezdte és ezzel is zárta.

Kövér László azt hangoztatta: az évtizedekig eltiport szárszói nemzeti gondolat legfőbb elégtétele az lesz, ha a magyarság véghezviszi önmaga megváltását, amelyet 2010-ben elkezdett. “Ezúttal végig fogja vinni, ezúttal végig fogjuk vinni” – szögezte le a házelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik