Belföld

Hónapokat ad a büdzsének az LMP

vágó gábor (vágó gábor, )
vágó gábor (vágó gábor, )

Az LMP szerint csak a választásokig fog élni a költségvetés, ha azt a jelenlegi formájában fogadják el - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

A képviselő kijelentette: a számok alapján a büdzsébe bele vannak kódolva a megszorítások. Az Országgyűlés költségvetési bizottságának tagja azt mondta, az LMP kincstári optimizmusnak tartja a 2 százalékos gazdasági növekedési prognózist, mert ahhoz nem adottak a peremfeltételek.

Hozzátette: a kormány az infláció meglódulására számít amiatt, hogy “nagy dérrel-dúrral bejelentette a rezsiblöfföt”. Az Országvédelmi Alap csökkenése is azt jelzi számukra, hogy át kell majd írni a büdzsét – mondta.

“Ez a költségvetés az elszalasztott lehetőségek költségvetése”, mert nem szerepel benne a nehéz helyzetben lévő devizahitelesek megmentéséről szóló program, eközben viszont az ország tízszer annyi pénzt fog költeni stadionépítésre, mint tornaterem-építésre – jelentette ki.

A javaslatból kiviláglik, hogy míg “nagyberuházásokkal tömik a gazdasági háttéremberek zsebét, addig az egyszerű dolgozóknak a bére nem növekszik” – folytatta.

Azt mondta, az LMP módosító javaslatai az emberek kiszolgáltatottságának megszüntetését és a társadalom kettészakadásának megállítását célozzák majd. Ennek érdekében egy igazságos adórendszerre és az oktatásba való beruházásokra van szükség – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik