Belföld

Újabb hamis maileket küldtek Papcsák nevében

Papcsák Ferenc (Papcsák Ferenc)
Papcsák Ferenc (Papcsák Ferenc)

Felháborodott hangvételű közleményben határolódik el a levelektől a zuglói polgármester.

A “rágalomhadjárat” befejezésére szólította fel az ellenzéket Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) zuglói polgármester hétfőn, a XIV. kerületi önkormányzat közleményében.

A dokumentumban az önkormányzat arról írt, hogy ismét hamis e-maileket küldtek ki Papcsák Ferenc nevében több zuglói közoktatási intézménynek. Nemrég a polgármester nevében Adolf Hitlert és a nácizmust dicsőítő, a zsidó és a cigány gyerekek listázására és elkülönítésére felszólító leveleket kaptak az oktatási intézmények ismeretlenektől. Valószínűsíthető, hogy a polgármester címéről érkező fiktív levelek, akárcsak néhány héttel ezelőtt, úgy most is külföldi szerverről érkeztek – fogalmaztak a közleményben.

A XIV. kerületi önkormányzat szeptember 3-án közölte az Hír24-gyel, hogy Papcsák Ferenc nevében több zuglói közoktatási intézmény hamis e-mailt kapott. A levelekben Adolf Hitlert és a nácizmust dicsőítik, valamint a zsidó és a cigány gyerekek listázására és elkülönítésére szólítanak fel.

A mostani közleményben is hangsúlyozták, Papcsák Ferenc a leghatározottabban elhatárolódik a levél tartalmától és “sajnálattal veszi tudomásul, hogy az aljas kampány részeként egyesek a náci gyűlöletbeszédtől sem riadnak vissza”. A polgármester mint eddig, ezután is minden alkalommal ki fog állni a magyarországi kisebbségek védelmében. Zugló polgármestere büntetőfeljelentést tett a nevével való visszaélés és a rasszista náci tartalom miatt. A mostani közlemény arra is emlékeztetett, hogy Papcsák Ferenc ugyancsak feljelentést tett még a múlt héten az internetre felkerült hangfelvétel miatt.

“Eddig, és ne tovább!”

A hangfelvételen egy építési vállalkozó tájékoztatja Ferdinandy Istvánt (Fidesz-KDNP), a XIV. kerület alpolgármesterét Papcsák Ferenc állítólagos korrupciós gyakorlatáról. A közleményben Papcsák Ferencre hivatkozva azt írták, a polgármester visszautasít minden nemtelen támadást és felszólítja az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be  a “rágalomhadjáratot”.

“A Zuglóhoz méltatlan gyűlöletkampányból legalább az iskolákat és az idős embereket hagyják ki! Eddig, és ne tovább!” – fogalmazott a közlemény, amelyben Papcsák Ferenc azt is megjegyezte, hogy a zuglóiak “látják, tudják és érzik, hogy eddig is értük dolgozott és dolgozik a továbbiakban is”.

Még többet olvasna Papcsákról? Kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik