Belföld

Feljelentés lesz Papcsákék 20 százalékából

"Ha a véleményemre kíváncsi, Ferdinandy beszél a felvételelen" - közölte lapunk kérdésére Cseke Vanda, a Zuglói Önkormányzat sajtósa a zuglói botrányos hanganyagról.

A felvételen arról beszélnek: hogyan “nyúltak le” – állítólag – 100 millió forintot Papcsák Ferencék egy önkormányzati munka kapcsán. A hangfelvétel szerint a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. vezetőjének, Mazsu Gergelynek kellett a munkáért járó összeg 20 százalékát visszaosztani, amiről azt hitték, hogy a pártkasszába megy, de közben a vállalkozó szerint Papcsákék tették el az egészet – írja a hvg.hu.

A felvétel szerint bár a vállalkozó elmondta a zuglói polgármesternek, hogy mi történt, Papcsák azt mondta, hogy nem tud az egészről. Ugyanakkor a férfi szerint a volt elszámoltatási kormánybiztos hazudik, hiszen “nem tudja elképzelni, hogy egy Mazsu egyedül csibészkedett itt anélkül, hogy a Papcsák ne tudott volna róla”.

“Papcsák azt mondja, hogy ó, hát ő nem is tudta, hogy 20 százalékot kell letenni… ráfogta a Mazsura. A Mazsu meg mondja, hogy neki megvan minden felvétel, e-mail, mert most megy a rendőrség is, csak hát ugye félek tőle, hogy ez el lesz kefélve, hogy nem lesz ebből semmi. De bár lenne, mert… az a véleményem: hogyha valakivel seftelek, akkor legyek gerinces” – hangzik el a felvételen.

Papcsák segít a végére járni

Cseke Vanda, a Zuglói Önkormányzat sajtósa a Hír24 megkeresésére közölte: véleménye szerint valóban az alpolgármester, Ferdinandy István beszél a felvételen, de azt megvágták, Papcsák pedig a rágalmazó tartalom miatt büntetőfeljelentést tesz. Kerestük Ferdinandy Istvánt is az ügyben, de a mobilja ki volt kapcsolva.

Papcsák Ferencék egyébként közleményt is adtak ki, amelyben azzal védekeznek, hogy a felvételen sértett személyek beszélnek, és épp a polgármester volt az, aki szorgalmazta a vagyonosodási eljárás megindítását Mazsu ellen.

Papcsák titkársága a hvg.hu-nak azt írta: az elmúlt évben és az utóbbi hetekben egyre intenzívebb lejárató kampány indult meg Papcsák Ferenc és Zugló ellen, és tisztában vannak vele, hogy a nyár elmúltával a mocskolódás egyre erősebben folytatódik majd.

“Polgármester úr nevében szeretnénk megkérni, ha bármilyen konkrét ügyről tud a szerkesztőség, akkor az információkat tárják elénk, és polgármester úr azonnal megteszi a szükséges lépéseket, ha kell a hatóságokhoz fordul. Ezt akkor is megteszi, amennyiben személyét hamis vádakkal támadják” – tették hozzá.

Azonnali vizsgálatot követelnek

A Jobbik haladéktalanul hatósági vizsgálatot követel a zuglói vesztegetésről szóló hangfelvétel miatt. A párt közleménye szerint a rendőrségnek és az illetékes ügyészségnek azonnal lépnie kell, vizsgálva a hanganyagban említett érintettek szerepét. Emellett vagyonosodási vizsgálatot is szorgalmaznak Papcsák Ferenc ellen.

Az ügyben Gyurcsány Ferenc pártja is megszólalt. A DK a legfőbb ügyész, Polt Péter fellépését sürgeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik