Belföld

Korszakalkotó újítással rukkol elő a BKK

Bkk-jegypénztár (jegypénztár, )
Bkk-jegypénztár (jegypénztár, )

Bevezetik a pénztáraknál az egysoros várakozási rendszert. A közlekedési vállalat reményei szerint ezzel felgyorsulnak az események.

Most hétfőtől a BKK 14 kiemelt, zömében többablakos pénztárában vezeti be fokozatosan az egysoros várakozási rendszert. A cég azt reméli az újítástól, hogy csökkenti a „pénztáraknál gyakran tapasztalható hosszú várakozást” – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Először szeptember 30-án a Széll Kálmán téren, majd októberben, két ütemben újabb 13 helyszínen találkozhatunk a „gyorsabb kiszolgálást biztosító struktúrával”.

Ön szerint a BKK átvágta a gordiuszi csomót?

Esetleg lennének sokkal jobb ötletei a tömegközlekedés hatékonyabbá tételére? Ne tartsa magában, ossza meg velünk kommentben a cikk alján!

A többablakos értékesítési rendszer esetén a várakozó ügyfeleket egyetlen sorba rendező megoldás a budapesti közösségi közlekedésben eddig nem terjedt el. Az új rendszer megszünteti az eltérő haladási sebességű sorokból eredő kellemetlenségeket, ezzel csökkenti a pénztári ügyintézés idejét – érvel közleményében a BKK.

A rendszer lényege, hogy a jövőben a többablakos pénztárak előtt csupán egy sorban várakoznak az ügyfelek. Amint egy pénztár felszabadul, ahhoz az ablakhoz léphet oda az ügyfél, így nem történhet meg, hogy az eltérő igények kezeléséből adódóan hosszú ideig feltorlódjon egy-egy sor, és ezzel kényelmetlenséget okozzanak az utasoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik