Belföld

A nyugdíjasokat vegzálják a szemétszállítás miatt

A szegedi Környezetgazdálkodási Kht. szerint sokan csalnak a kedvezményekkel, ezért kell ellenőrizni többezer embert.

Sok nyugdíjas kapott Szegeden felszólítást a Környezetgazdálkodási Kft-től ajánlott levélben, hogy 5 munkanapon belül igazolja, jogosult a nyugdíjaskedvezményre.

Ütemesen hívják be és ellenőrzik a több ezer szegedi nyugdíjast. Most a 6723-as irányítószámú városrészek lakói kerülnek sorra, nagyjából 8-900-an, utánuk a többiek.

10 százalék mindenkinek

A rezsicsökkentés-sorozat részeként júiusban csökkent a szemétszállítás díja, Szegeden többel is, mint országosan: 16,7 százalékkal.

A mostani ellenőrzés célja az adategyeztetés, a nyilatkozat kitöltése az 50 százalékos kedvezmény fenntartása érdekében, illetve a visszaélések kiküszöbölése. Elméletileg elég lenne egyszer igazolni, de gyakran a családok nem jelentik be a változásokat. Magyarán: az elhunyt nyugdíjas kedvezményével visszaélnek az örökösök, másutt a korábban egyedül élő nyugdíjashoz beköltözik a családja, és ezt elfelejtik jelezni a szolgáltatónak – mondta a Délmagyarországnak Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Szegedi díjak:

Háztartási hulladék heti egyszeri szállításnál:

110-120 literes gyűjtőedényben (5.502,- Ft/2hó)

635 Ft/ürítés

Nem szabványos gyűjtőedényben

635 Ft/ürítés

240 literes gyűjtőedényben (11.974,-Ft/2hó)

1.382 Ft/ürítés

Nyugdíjas kedvezménnyel (2.751,-Ft/2hó/lakás)

1.375 Ft/hó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik