Belföld

Fehérváron is olcsóbban szállítják el a szemetet

kukasauto(210x140)(2).jpg (kukásautó)
kukasauto(210x140)(2).jpg (kukásautó)

Három új kukásautót is beszereznek Székesfehérváron

Július elsejétől a hulladékszállítási díjakban is érvényesül a rezsicsökkentés, azaz Székesfehérváron összesen 33,2 %-kal kevesebbet kell fizetni ezért a közszolgáltatásért.

A díjcsökkentésről és a szolgáltatás korszerűsítéséről pénteken sajtótájékoztatón számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Steigerwald Tibor hulladékgazdálkodási vezető.

A magánszemélyeknél egységesen – minden edénytípus esetében – 33,2 %-os díjcsökkenés lépett életbe 2013. július 1-jétől. A székesfehérvári lakosok a napokban kapják meg számlájukat, melyben először érzékelhető a rezsicsökkentés hatása – mondta el a polgármester.

Kitért arra is, hogy a díjcsökkenés mértéke jelentősen meghaladja az országos átlagot, a szolgáltatás műszaki tartalmához mért díj pedig messze kedvezőbb, mint más városban. A Depónia Kft. példája is igazolja, hogy miért jó, ha közösségi tulajdonban vannak a közszolgáltatások – tette hozzá  Cser-Palkovics András.

Fotó: MTI

Nagyon fontos segítség ez a családoknak, hiszen egy átlagosnak tekinthető, 120 literes hulladékgyűjtő edényt használó család így a második félévben mintegy 4.340 Ft megtakarítást ér el ezzel az első félévhez képest. A kibocsátott negyedéves számlákban a jogszabálynak megfelelően a rezsicsökkentő intézkedések hatását piros mezőben tüntetik fel az adott negyedévre vonatkozóan, illetve július 1-től halmozottan.

A következő hónapban jelentős, 160 millió forintos beruházás is megvalósulhat. A kukásautók  átlagéletkora meghaladja a tíz évet, ezért októberben három új gépet állítanak szolgálatba Fehérváron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik