Belföld

Idén már nem száll fel a Sólyom?

solyom-airways(960x640)(7).jpg (sólyom airways, )
solyom-airways(960x640)(7).jpg (sólyom airways, )

A szükséges hivatali engedélyek híján meghiúsulni látszik a járatok szeptemberre ígért indítása, és egyre kisebb a remény, hogy még az idén felszállhat a Sólyom – írja a Napi.hu.

A hatósági engedélyezési eljárás elhúzódása miatt nem kezdhette meg az utasok szállítását a Sólyom Hungarian Airways – mondta el Vágó József, a magyar magán-légitársaság vezetője a Napi.hu-nak. Bár az első három gép lefestve, útra készen áll egy angliai légi bázison, továbbra is bizonytalan, hogy mikor érkeznek Budapestre.

Az engedélyezéshez szükséges iratokat és dokumentumokat már jó ideje beadták és az illetékeket is befizették, de a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalától eddig semmilyen értesítést nem kaptak arról, hogy mikor kerülhet sor a hatósági átvételre, a lajstromozásra, ezzel együtt pedig a Boeingek Budapestre repülésére. A Sólyom egyébként hetente egy gépet tudna átvenni és üzembe állítani Vágó József szerint.

A Napi.hu hivatalos választ nem kapott a késlekedés okáról, de szakmai körökben úgy tudják, néhány alapvetően fontos dokumentum hiányzik. Ezek közül a leglényegesebbnek a légitársaság finanszírozására szóló biztosítékok hiánya tűnik.

A cég pilótáinak és utaskísérőinek képzése mindeközben itthon és Angliában is folyik, ami arra utal, hogy előbb vagy utóbb beindulhat a cég. Repülésügyben tapasztalt szakértők szerint az idő múlásával egyre kisebb a remény, hogy erre még az idén sor kerül. Az őszi-téli szezon ugyanis kifejezetten kedvezőtlen járatok indítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik