Belföld

Vásárhely kincsei az oktatásban

Kulturális sétákkal, múzeumlátogatásokkal egészítenék ki a mindennapi oktatást Vásárhelyen, így a diákok első kézből ismerkedhetnének meg a város örökségével.

A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ az elmúlt hetekben összeállított egy olyan, pedagógusoknak és iskolavezetőknek szánt szakmai anyagot, melynek célja, hogy bemutassa, milyen módszerekkel lehet bevinni a helytörténetet, a helyi kultúrát a diákok mindennapjaiba, az iskola keretei közt zajló formális oktatásba. A Minden Nap Kultúra! névre keresztelt interaktív tananyagcsomag négy korosztálynak hat helyszínen, négy nagy tematikában 79 különböző foglalkozást ajánl.

Az MNK program óvodás kortól érettségiig kínál lehetőséget a kultúrával történő mindennapos találkozásra. A diákok kulturális séták keretében ismerkedhetnek meg a város örökségével, helyi értékeivel. Az anyagnak köszönhetően a művészet, az irodalom és a várostörténet a fiatalok mindennapjainak részévé válhat – mondta el a Vásárhely24-nek Elek András, a múzeum sajtóreferense.

Az Tornyai szakemberei által összeállított tervezetet szerdán a vásárhelyi tanárok is megismerhetik. Délután kettőkor Almási István polgármester és Vígh Annamária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztályának vezetője adja át a dokumentumot az óvodák és iskolák képviselőinek a Városháza dísztermében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik