Belföld

Diákokat ösztönözne a város

Laptopra és anyagi támogatásra lehet pályázni.

Két tanulói ösztöndíjat is meghirdetett a napokban a vásárhelyi önkormányzat. A BKF kihelyezett karán, illetve valamelyik helyi iskola 7-13. évfolyamán tanuló diákok jelentkezését várják. Az előbbi pályázaton havi 10-50 ezer forintnyi összegre, utóbbin laptopra lehet pályázni.

Az informatikai eszközre szeptember 20-áig lehet jelentkezni. A diáknak 4,5 feletti tanulmányi átlaggal kell rendelkeznie, ezen felül bizonyítania kell, hogy családjában számítógép illetve laptop nem áll rendelkezésre, továbbá családja anyagi helyzete nem teszi lehetővé személyi számítógép, vagy laptop beszerzését – tudtuk meg Bozsó Beáta sajtóreferenstől

Havi 10-50 ezer forintnyi összegre lehet pályázni a BKF hallgatóinak.

A BKF Hódmezővásárhelyi Regionális Tudásközpontjának hallgatóival szemben is hasonlóan szigorú feltételeket támaszt a város. Csak olyan 26. életévét betöltött, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező nappali tagozatos diák jelentkezhet, aki alapképzésben az első diplomáját, illetve felsőfokú szakképzésben első szakképesítését kívánja megszerezni, és a tavalyi év második szemeszterében legalább 4-es átlagot szerzett. Az ösztöndíj öt hónapra szól, de félévenként újra pályázható. A jelentkezési határidő október 15.

A ösztöndíjakkal kapcsolatban további információkat a Hódmezővásárhely.hu oldalon olvashatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik