Belföld

Magasan előzi Vona és Bajnai pártja a Fideszt

A Facebookon a Fidesznek 38 ezer követője van, a Jobbiknak 127 ezer, az Együtt 2014 Mozgalomnak pedig 123 ezer. A KDNP nemcsak a közvéleménykutatásokban mérhetetlen, a közösségi portálon is az utolsó helyre futott be, még a Liberálisok is megelőzik Harrach pártját.

Bár a Fidesz hozta a bajai választást is, a Facebookon még van mit javítaniuk a népszerűséget illetően. A kormányzó párt egyelőre csak a középmezőny alján helyezkedik el, a DK-n kívül minden ellenfelének több rajongója van.

Míg a Fidesz 38 ezer lájkolót gyűjtött össze eddig, addig az MSZP ennek majdnem a dupláját, 65 ezret. Ami még érdekesebb, hogy Bajnaiék mindkét nagy pártnál fényévekkel előrébb vannak: az Együtt 2014 Mozgalom Facebook-oldalát ugyanis már 123 ezren lájkolták a megalakulásuk óta.

A KDNP-t 2 ezren lájkolták

Nemcsak a Fideszt veri a mezőny nagy része, a KDNP-t még inkább. A kisebbik kormánypárt összesen 2 ezer rajongóval “büszkélkedhet”, amellyel az utolsó helyre sikerült befutnia. Harrach Péteréket egyébként még Fodor Gábor frissen alapított pártja is előzi a maga 6 ezer lájkolójával.

A Jobbik vezet

Első helyre a rajongók számát illetően a Jobbik futott be, a szélsőjobboldali pártnak 127 ezer rajongója van. A dobógóra felfért még a bíróság által még mindig be nem jegyzett Kétfarkú Kutya Párt is, amely a 86 ezer rajongójával szintén népszerűbb, mint a Fidesz, és az MSZP-t is előzik.

Érdekesség, hogy az LMP és az LMP-ből kivált PM-nek nagyjából ugyanannyi lájkolója van: az LMP-nek 21 ezer, a PM-nek pedig 23 ezer. A nemrégiben párttá alakult 4 K pedig 10 ezer lájkolót tudhat magáénak.

  1. Jobbik – 127 ezer
  2. Együtt 2014 – 123 ezer
  3. Kétfarkú Kutya – 86 ezer
  4. MSZP – 65 ezer
  5. Fidesz- 38 ezer
  6. DK – 29 ezer
  7. PM – 23 ezer
  8. LMP – 21 ezer
  9. 4K – 10 ezer
  10. Liberálisok – 6 ezer
  11. KDPN – 2 ezer

A pártelnököket tekintve nagyon más a sorrend

Más a helyzet, ha a pártelnököket nézzük. Mint korábban megírtuk, Gyurcsány Ferenc nemrégiben köszönte meg, hogy már 50 ezren követik a Facebookon, és bár a Demokratikus Koalíció vezetője ezzel ugyan veri egykori pártja, az MSZP elnökét, Mesterházy Attilát, akinek 41 ezres a Facebook támogatottsága , de meg sem közelíti a politikába csak egy éve visszatért Bajnai Gordont, az Együtt-PM Szövetség vezetőjét (több mint 65 ezer támogató) vagy éppen a mezőnyből messze kimagasló Orbán Viktort.

A pártelnök-kormányfő politikája immár 169 ezer embernek tetszik és a legközelebb Vona Gábor tudott kerülni hozzá. A Jobbik elnök-frakcióvezetőjét 118 ezren kedvelik a közösségi térben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik