Belföld

A Facebook erősorrendje: Orbán, Vona, Bajnai

Orbán, Vona, Bajnai (Orbán, Vona, Bajnai)
Orbán, Vona, Bajnai (Orbán, Vona, Bajnai)

Gyurcsány Ferenc néhány órája köszönte meg a legnagyobb közösségi portálon, hogy már több mint ötvenezer támogatója van.

A Demokratikus Koalíció vezetője ezzel ugyan veri egykori pártja, az MSZP elnökét, Mesterházy Attilát, akinek 41 ezres a Facebook támogatottsága (2013. szeptember 22-én), de meg sem közelíti a politikába csak egy éve visszatért Bajnai Gordont, az Együtt-PM Szövetség vezetőjét (több mint 65 ezer támogató) vagy éppen a mezőnyből messze kimagasló Orbán Viktort.

A pártelnök-kormányfő politikája immár 169 ezer embernek tetszik és a legközelebb Vona Gábor tudott kerülni hozzá. A Jobbik elnök-frakcióvezetőjét 118 ezren kedvelik a közösségi térben.


Fotók: Neményi Márton, Kummer János

Schiffer András LMP társelnök lájkolói még tízezren sincsenek, mégsem ő sereghajtó a meghatározó politikusok közül. A KDNP elnöke, Semjén Zsolt ugyanis a Facebookon alig több mint ötezer embernek tetszik.

Néhány hete megnéztük a pártok támogatottságát is. Akkor a mindenféle társszervezetek, vidéki mutációk, satöbbik nélküli listát a Bajnai-féle Együtt 2014 vezette, szorosan a nyomában a radikális Jobbik. A további üldözőtábor szereplői az MSZP, majd a Fidesz, kevésbé szorosan a nyakukban az ökopártosok és a Gyurcsány-féle DK. A lista végén, jócskán lemaradva a többitől, minimális rajongótáborral a KDNP kullogott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik