Belföld

Nem lehet párt a Kétfarkú Kutya

Ketfarku-Kutya-Part(1)(2)(960x640).jpg (kétfarkú kutya párt, )
Ketfarku-Kutya-Part(1)(2)(960x640).jpg (kétfarkú kutya párt, )

Ismét elutasította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyilvántartásba vételi kérelmét a Fővárosi Törvényszék – számolt be a hvg.hu. Az erről szóló végzést a szervezet tette közzé.

A végzés szerint a “Kétfarkú Kutya” kifejezés “megtévesztésre alkalmas, a szervezet céljával kapcsolatba nem hozható és nem utal a szervezet alapszabályban rögzített tevékenységére sem”.

A bíróság korábban hiánypótlásra szólította fel a Kétfarkú Kutya Pártot, hogy egyértelműen rögzítse a szervezet céljai elérése érdekében kifejteni kívánt tevékenységet, ám szerintük ezt nem tették meg, és az alapszabály még mindig hiányos.

A törvényszék külön kitér arra, hogy egy párttal, amely a közhatalom gyakorlásában kíván részt venni, a Kétfarkú Kutya Párt kijelentései – örök élet, ingyen sör, pénzosztás, világbéke, ózonlyuk befoltozásának ígérete – nem azonosíthatóak. Mint fogalmaznak: “a szervezet ezen megnyilvánulásai a pártként való működés komolytalan voltára utalnak”.

A nem bejegyzett párt legutóbb Lékó Péter sakkozó iránti rajongásával került a hírekbe. Korábban Orbán Viktor születésnapjára különleges cigarettásdobozokat készítettek a párt aktivistái, majd ingyenes sörbolt nyitását vizionálták. 2010-ben meghirdetett választási kampányukban szerepelt az ingyensör, többek közt az örök élet és az adócsökkentés ígérete mellett.

Korábban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyilvántartásba vételi kérelmét azért utasították el, mert a párt neve megtévesztő. A szervezet a Facebookon azt írta, fellebbezni fognak a mostani döntés ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik