Belföld

Nyereményözön a hatos lottón is

lotto(1)(960x640).jpg (lottó, )
lotto(1)(960x640).jpg (lottó, )

A főnyereményen hárman osztoznak.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

5 (öt)
9 (kilenc)
18 (tizennyolc)
33 (harminchárom)
36 (harminchat)
45 (negyvenöt)  

Nyeremények:

A 3 darab 6 találatos szelvényre egyenként 134 771 290;              
az 5 találatos szelvényekre egyenként 116 500;
a 4 találatos szelvényekre egyenként 4125;
a 3 találatos szelvényekre egyenként 1120 forintot fizetnek.

Előzőleg kiderült, hogy Kelet-Magyarországon adták fel a nyertes szelvényt, amely az ötös lottón egyedül volt telitalálatos. A nyertes több mint 3 milliárd 87 millió forinttal lesz gazdagabb. A 38. játékhét nyertes számait gépi sorsolással húzták ki, a számok: 17, 21, 70, 77, 83.

Legutóbb március 23-án volt telitalálat az ötös lottón, így a mostani főnyeremény volt a negyedik a legnagyobb. Az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki. A nyeremény halmozódása legfeljebb egy évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között.

Külön telefonszámot tartanak fenn a nyertesnek, hogy jelentkezzen. A társaság munkatársa az első telefonbeszélgetés során meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, de a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van.

A nettó nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalás útján történik, magyarországi lakossági forintfolyószámlára. A kifizetés a sorsolást követő harmadik héten, legkésőbb a harmadik hét második munkanapján kezdődik. Íme, néhány hasznos tanács a szerencsés nyertesnek, ha okosan szeretne gazdálkodni a pénzével.

A törvények szerint az ötös lottó át nem vett nyereményeit a Szerencsejáték Zrt. 180 napon belül használhatja fel újra nyeremények céljára (például nyereménykülönbözetekre, különsorsolások nyereményeire). Amennyiben ez nem történik meg, az összeget játékadóként a költségvetés számára kell befizetnie. Tavaly egyébként csaknem másfél milliárd forintnyi nyereményről feledkeztek meg a magyarok.

A következő héten várható főnyeremény 85 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik