Belföld

Tavaly 1,4 milliárdnyi nyereményt felejtettünk el

Lottó (lottó)
Lottó (lottó)

2012-ben több mint negyedével növekedett a Szerencsejáték Zrt. játékain fel nem vett nyeremények összege: csaknem másfél milliárd forint maradt benn a kasszában.

112,7 milliárd forintnyi nyereményért jelentkezett boldog tulajdonosa a Szerencsejáték Zrt.-nél, azaz a szelvényekért és sorsjegyekért kifizetett 213,4 milliárd több mint a fele jutott vissza a szerencsét próbálóknak – derül ki a fortunaweb.hu cikkéből.

Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

1 milliárd 389 millió forintot viszont elfelejtettek felvenni jogos tulajdonosaik, azaz – hogy ne tűnjön annyira óriásinak az összeg – minden 100 megnyert forint mellett csak alig több mint 1 forint gazdátlan maradt. Érthetetlen viszont, hogy a sorsjegyeknél is csaknem napi 1 millió forintot, vagyis összesen 361 milliót hagytak benn a játékosok, pedig ott többnyire a helyszínen kiderül, hogy szerencsével jártak-e vagy sem.

A legtöbb fel nem vett nyeremény tavaly az ötös lottónál volt: csaknem 591 millió forint. Csak összehasonlításképp: 20,3 milliárd nyereményért viszont nem felejtettek el jelentkezni az ötös lottózók. A legnagyobb összeg, melynek nem akadt gazdája tavaly 20 millió forint volt. De előfordult már olyan is a lottótörténelemben, hogy egy 430 milliós ötösért nem jelentkezett a nyertes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik