Belföld

Rogán platánt véd

Minden fa a polgármesterhez tartozik. Fa dől, ember röpül.

Rogán Antal tudta nélkül vágtak ki ma egy platánt Budapest belvárosában. Az ötödik kerület polgármestere az alábbi közleménnyel rukkolt elő koradélután.

Fotók: Kummer János

“Megdöbbenve láttam én is ma reggel, hogy az Olimpia Parknál kivágtak egy olyan fát, amelynek eltávolításáról nem volt tudomásom. A fakivágást ugyan nem a polgármester hagyja jóvá, de természetesen korábban tájékoztatást kértem a munkálatokról. Abban a fakivágási tervben, amit láttam, egyetlen platán sem szerepelt. Azonnal vizsgálatot indítottam a hivatalban. A hivatal munkatársaitól azt a tájékoztatást kaptam, hogy a szóban forgó fához kivágási tervvel, minden szükséges szakvéleménnyel és jogerős engedéllyel rendelkezik az önkormányzat. A tájékoztatás szerint  fa veszélyessége, leromlott egészségi állapota miatt nem maradhatott a parkban. Alapvetően rossz helyre ültették, koronája rádőlt egy másik fáéra, így félő volt, hogy törzsével megtekeredik, gyökérzetével előbb-utóbb kifordul a földből. Ezen felül a fa nem volt egészséges.

Arról,  hogy a platán nem volt egészséges, és kivágása indokolt volt, személyesen is szeretnék meggyőződni, és a fentiek teljes dokumentációját még ma nyilvánosságra fogom hozni. Amennyiben kiderül, hogy a  kivágás indokolatlan volt, a fegyelmi eljárás mellett személyi következményei lesznek az ügynek.”

A személyi konzekvenciákról – ha lesznek – beszámolunk, addig is hadd ajánljuk olvasóink figyelmébe a városrész szépítő polgármesternek a köztéri szobrok terén kefejtett tevékenységét bemutató Nagytotálunkat. A komplett cikket itt találják, ízelítőként megmutatjuk Ronald Reagan, volt amerikai elnök két méter huszas bronzalakját, ami ugyan a szovjet hősi emlékműre néz, de az USA nagykövetség felé tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik