Belföld

Kapuvári tragédia: pénteken búcsúztatják a klubigazgatót

Tapodi Pétert Győrben helyezik örök nyugalomra, a balesetet szenvedett csapat edzőjét pedig egy hét múlva Pécsett.

Pénteken búcsúztatják Tapodi Péter klubigazgatót, jövő szombaton pedig Fűzy Ákos vezetőedzőt, a hétvégén Kapuvárnál történt buszbaleset két halálos áldozatát – tette közzé honlapján a HAT-AGRO UNI Győr kosárlabdacsapat.

Tapodi Péter klubigazgató hamvasztás előtti búcsúztatója pénteken 16 órakor lesz a győr-szabadhegyi köztemetőben. A hamvak elhelyezéséről a család a későbbiekben gondoskodik.

Fűzy Ákos vezetőedző hamvasztás utáni temetése jövő szombaton 14 órakor a pécsi köztemetőben lesz.

Tudatták azt is, hogy Pápai Lajos győri püspök az elhunytak lelki üdvéért, a sérültek mielőbbi gyógyulásáért csütörtök este 18 órától misét mutat be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Szeptember 7-én, szombaton Kapuvár és Vitnyéd között ütközött egy személyautóval a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz. A baleset helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházba szállítása után vesztette életét. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábfejét; rajta kívül összesen hét sérültet ápolnak még kórházban.

A csapat egyetlen ép és egészséges tagja, Daniella Diamant, aki nem ült a buszon a baleset idején, szerdán már elkezdte az edzést. Fűzy András klubelnök szerdai közlése szerint csak a magyar és az Euroligában indul a csapat. Azért lépnek vissza a Közép-európai Ligában való részvételtől, mert a hétvégén történt baleset miatt nincsenek a játékosok az induláshoz megfelelő fizikai és lelki állapotban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik