Belföld

DK hittanóra Tarlósnak – immár Jézussal

A Demokratikus Koalíció szerint a főpolgármester is érzi, hogy "irgalmatlansága a fedél nélkül élni kénytelen nyomorult polgártársainkkal szemben visszatetsző".

Az ellenzéki párt közleményben reagált arra, hogy Tarlós István a HírTV-ben kifogásolta: “a DK mondandóját alátámasztó bibliai idézet az Ószövetségből származik”. A Demokratikus Koalíció szerint a gyerekek helyett a főpolgármesternek lenne inkább szüksége kötelező hittanoktatásra.

Fölhívják Tarlós figyelmét az alábbiakra:
1. A niceai zsinat i.sz. 325-ben a kereszténység szent könyvei sorába iktatta az Ószövetség könyveit is, köztük a Zsoltárok könyvét.

2. A véletlenszerűen fölütött biblia többnyire az Ószövetségnél nyílik ki, lévén az lényegesen terjedelmesebb az Újszövetségnél. Ízelítőül azonban néhány vers az Újszövetségből is, amit a DK korábban, mondandója alátámasztására már idézett: Mt 6,5-6; Mt 8,11-12; Mt 19,21; Mt 28,18-20; Mk 12,13-17; Lk 6,29; Lk 6,41; Jn 18,36; Gal 5,1; 1Kor 13, 1-3.

3. Irgalom és könyörület dolgában Jézus nem kevesebbet, hanem többet követelt tanítványaitól az Ószövetség atyáinál. A Zsoltárok könyve helyett idézhettük volna Jézus példázatát az szolgáival számot vető királyról is: „Nem kellett volna-é néked is könyörülnöd a te szolgatársadon, a miképen én is könyörültem te rajtad?” (Mt 18,33)

4. Úriember nem zsidózik, a többinek pedig tilos – emlékeztet végül Gy. Németh Erzsébet, akivel interjúnkat hamarosan olvashatják.

Tarlós megint zsidózott – ez sem fér bele!

“Azt az elmúlt három évben már sajnos bőven bebizonyította Tarlós István, hogy a szélsőséges ideológia közelebb áll hozzá, mint az újszövetségi tanítás” – tudatta később az MSZP. Az ellenzéki párt szerint Budapest első embere származásuk, vallásuk vagy világnézetük alapján nem ítélhetné meg sem a fővárosban élőket, sem az őket képviselőket, “mégis újra és újra megteszi”.

A főpolgármester viselkedése elfogadhatatlan, de az MSZP most már érti “a fasisztoid Új Színház erőltetését”, a Jobbikkal való folyamatos összeborulást, és azt is, “miért tartotta fontosnak, hogy közterület viselje Tormay Cecile nevét”. A szocialaisták bíznak benne, hogy Tarlós a továbbiakban nem próbálja megtéveszteni a budapestieket azzal, hogy “a kisebbségek melletti kiállást mímelve megjelenik egy-egy médiafigyelmet kiváltó rendezvényükön. Miután láthatóan nem tud felülkerekedni a szélsőséges nézetein”, felszólítják Tarlós Istvánt, hogy a továbbiakban maradjon távol a Zsidó Nyári Fesztiváltól és az Élet Menetétől is!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik