Belföld

Csecsemőhalál: még nem találtak járványra utaló jelet

miskolci csecsemőhalál (miskolci kórház, csecsemőhalál, szülészet, )
miskolci csecsemőhalál (miskolci kórház, csecsemőhalál, szülészet, )

Egy kórházi forrás szerint mindegyik babának volt valamilyen szervfejlődési problémája.

Egyelőre nem találtak olyan jelet, amely arra utalna, hogy járvány miatt haltak meg a miskolci kórház koraszülöttjei – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

A lap egy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban dolgozó, meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írta: minden probléma forrása, hogy ezek az újszülöttek nem töltöttek 37 hetet az édesanyjuk méhében. Emiatt 700 és 1500 gramm közti súllyal jöttek a világra, ami jóval elmarad az átlagos, egészséges csecsemők háromezer gramm feletti súlyától. Éppen emiatt a koraszülött osztályon kezelt valamennyi csecsemőnek volt valamilyen szervfejlődési problémája. Akadt, akinek nem volt megfelelően kifejlődve a szíve, a tüdeje, a veséje, a belei vagy az immunrendszere.

Augusztus 5. és 14. között kilenc koraszülött csecsemő halt meg a miskolci megyei kórházban. A halálesetek miatt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el az intézményben. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház főigazgatóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik