Belföld

Újabb baba halt meg a miskolci kórházban

koraszülött (koraszülött, )
koraszülött (koraszülött, )

Szerdán újabb koraszülött gyermek halt meg a miskolci kórházban.

A kisbaba halálával kilencre emelkedett a koraszülöttintenzív-osztályon múlt hétfő óta elhunyt gyerekek száma. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház közleménye szerint az egyik kritikus állapotban lévő csecsemő hunyt el, aki már hónapok óta intenzív kezelés alatt állt, és többszörös súlyos hasi műtéteken esett át.

A gyermek a korábban meghalt koraszülöttekkel semmilyen közvetlen kapcsolatban nem volt. Ápolása során mindvégig izoláltan kezelték, külön ápolói személyzet figyelte, egyébként a gyermeksebészeti osztályon is hosszan kezelték – emelték ki. Születésétől kezdődően igen alacsony életeséllyel rendelkezett” – olvasható a kórház közleményében.

Múlt héten robbant

A kórház koraszülöttintenzív-osztályán a múlt héten történt nyolc haláleset ügyében hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház igazgatóját.

Az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálja, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár hétfő este Miskolcon kijelentette: a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt. Az államtitkár kedden arról is beszámolt, hogy a koraszülöttintenzív-osztályon lévő 34 gyermek közül két gyermek súlyos állapotban van.

Az államtitkár kedden azt is mondta, hogy az eddig elvégzett vizsgálatok nem találtak összefüggést a halálesetek között. Az esetleges fertőzések igazolása vagy kizárása még folyamatban van. Hozzátette: a kórházban múlt pénteken életbe lépett járványügyi intézkedések, azaz a betegek elkülönítése, a fertőtlenítés továbbra is érvényben vannak.

SMS-ben értesítették a szülőket

A Hír24 stábjának megszólaltak az egyik múlt héten elhunyt koraszülött csecsemő szülei. Az anya azt mondta, a kórház SMS-ben értesítette arról, hogy a babája meghalt.

Olvasói sztorik