Belföld
iskolakezdés (iskolakezdés, )

Kaposvár 270 millióval támogatja az iskolakezdést

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 08. 27. 11:52

Ezzel a támogatással négyezer gyermek családját segíti a kaposvári önkormányzat.

Szita Károly, a város fideszes polgármestere a mai sajtótájékoztatón elmondta: bár az idei tanévtől már nem mi vagyunk a fenntartók, a mi gyermekeink járnak az iskolákba, ezért kötelességünknek érezzük, hogy támogassuk őket, legyen szó taneszközökről vagy épp az étkezésről.

Hozzátette, a tanévkezdéssel járó költségek kigazdálkodása sok családnak okoz gondot, ezért az önkormányzat a idén is kiemelt feladatként tekint a gyermekek, családok támogatására.

A városvezető azt javasolta: mindazok, akik úgy érzik, hogy segítségre van szükségük, jelentkezzenek a városháza szociális irodáján.

Közétkeztetésre az állami normatíván felül 161 milliót költ a város, hogy ingyenes vagy kedvezményes étkezési lehetőséget biztosítson a kérelmezőknek. A gyermekvédelmi támogatásban részesülők – mintegy 3000 gyermek – bölcsődés, óvódás és általános iskolai tanulmányaik alatt térítésmentesen étkezhetnek és ingyenesen jutnak a tankönyvekhez.

Az általános iskolai tanulmányokat megkezdő 700 gyermeknek az idén is egy felszerelt tolltartót ajándékoz az önkormányzat, továbbá kilencmillió forintot a második osztályos diákok úszásoktatására, tízmillió forintot pedig korcsolyaoktatásra biztosít.

A felsőoktatásban tanulók kollégiumi férőhelyet vagy albérleti támogatást igényelhetnek, emellett pályázhatnak a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjra is, amelynek összege havi 25 ezer forint. A cigány tanulók számára ebben az évben is kétmillió forintot különített el a város. Ebből azok a diákok részesülnek, akik rossz szociális helyzetük mellett is jó tanulmányi eredményt érnek el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Saudi soldiers stand guard as a Saudi air force cargo plane, carrying aid, lands at an airfield in Yemen's central province of Marib, on February 8, 2018. (Photo by ABDULLAH AL-QADRY / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.