Belföld

“Ez a takarékszövetkezetek Trianonja”

Dávid Ferenc  (Dávid Ferenc )
Dávid Ferenc  (Dávid Ferenc )

Közgyűlést tartott a Demján Sándor elnökölte Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A VOSZ ülésén elhangzottakat Dávid Ferenc főtitkár tolmácsolta az ATV-n.

Dávid Ferenc az Egyenes beszédben 13 percen keresztül szidta a kormányt Kálmán Olgának, hol keményen, hol finoman. Diktatúrázás, mutyizás, felcsútozás, állóháborúzás, erőszakos tulajdonfosztás.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Idézzük a főtitkár szavait.

Erős kezdés

“A közgyűlésen levezető elnök azt mondta, nagyon bölcsen, hogy nincs hangrögzítés, a hozzászólásoknál ne mondják a nevüket, a szavazásoknál pedig azonnal töröljék a számítógépből, hogy ki, hogy szavazott. Azért elgondolkodtam, hogy eljutottunk a 21. században oda, hogy a félelem hangulata van jelen a teremben.”

Takarékmutyi? Az nem lehet!

“A Duna Takarékszövetkezet kilépett az Orszgos Takarékszövetkezeti Szövetségből. (…) Ők alakulnak bankká, és azt is tudjuk, hogy valami sportlétesítmény finanszírozásában igen érdekeltek. És azt is tudjuk, hogy nem állnak túl távol a kormányzó köröktől.”

Ne legyen nyugodtak!

“Egy erőszakos vételi jog kijelöléssel okoztak a magánszférában kárt, magánszemélyek tulajdonába nyúlt bele ily módon az állam. Azt is fontosnak tartom, hogy ne legyenek nyugodtak, minden oldalról fogjuk támadni ezt a törvényt, és ezt a törvényi folyamatot!”

Háború, Trianon, zsarolás, nem hagyjuk! Demján amúgy nyugodt

“Háború? Ez már az!”

“Ilyen kifejezések hangzottak el a közgyűlésen, hogy ‘villámháború helyett hosszú háború lesz’. Hogy ‘most úgy néz ki, fakarddal harcolunk géppisztolyokkal szemben’. Nekem a legdurvább és ami a legjobban bent maradtam a fejemben, hogy ‘ez a takarékszövetkezetek Trianonja’.”

“Ami engem megnyugtatott, hogy a szövetség elnöke egyáltalán nem volt indulatos. (…) De az a határozottság, az az elszántság ami Demján úr szemében, előadásában tükröződött, az megnyugtatott. Ő is, én is használjuk a zsarolás szót, megbeszéltük. Nem tűrjük, hogy megzsaroljanak miket. Ezt a rendszert most megzsarolják, a vidéki Magyarországot megszényenítik, hülyének nézik, és a végén még ki is rabolják. Ezt nem lehet hagyni, és nem is fogja hagyni sem a VOSZ, sem az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség.”

Demjánnak fáj

“Ez különösen VOSZ-ként nagyon fáj nekünk, hiszen partneri kapcsolatot ápoltunk a kormánnyal. Emlékszünk, 2010-ben, amikor kezet fogott a miniszterelnök úrral, hogy a gazdaságot talpra kell állítani. Hát a gazdaságot ugye nem állították a talpára, ezt három év után látjuk.”

“Egyetlen magyar vállalkozó sem érezheti magát biztonságban, ha ez a történet így végbemegy. A másik konklúzió lehet, és ennek nagyon nagy a valószínűsége, és ez szintén nagyon rossz, hogyha megindul a pénz a takarékszövetkezetektől… Ha itt állóháború lesz, márpedig mi fogunk arról gondoskodni, hogy állóháború legyen – nem hagyjuk, hogy lerohanják ezt a rendszert -, szóval, ha a betét megindul kifelé, na, akkor megnézhetjük azt a sikeres gazdaságpolitikát, ami az elkövetkezendő fél évben-egy évben lesz.”

A teljes beszélgetést itt nézheti meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik