Belföld

Megmenthetők a Hajdú-Bét selejtezésre szánt dokumentumai

Hajdu-bet-mailcim(430x286)(2).jpg (hajdu-bét)
Hajdu-bet-mailcim(430x286)(2).jpg (hajdu-bét)

Állami, illetve hatósági beavatkozás szükséges ahhoz, hogy a 2003-ban csődbe ment Hajdú-Bét Rt. iratait ne selejtezzék le - írja a Magyar Nemzet.

A napilap ismerteti, hogy a dokumentumok, amelyek szerződéseket, számlákat is tartalmaznak, a cég károsultjainak ma is jelentősek. A jelenlegi kormány által elkülönített kárenyhítési alapból a pórul járt gazdák csak akkor részesülhetnek, ha igazolni tudják szerződéses viszonyukat a baromfifeldolgozóval, valamint számlával tudják igazolni teljesítésüket.

A Hajdú-Bét dokumentumai egy biharkeresztesi raktárban vannak, jó részük selejtezésre vár, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Levéltárnak kell jóváhagynia. Fülöp Tamás, a Magyar Nemzeti Levéltár megyei főigazgató-helyettese a lapnak elmondta, megkapták a felszámoló cég selejtezési jegyzékét, abban azonban pontatlanságokra derült fény, így ebben a formában vélhetően nem hagyja majd jóvá a levéltár a selejtezést.

Az igazgató-helyettes szerint viszont ahhoz, hogy a Hajdú-Bét iratok megmaradjanak, hatósági, illetve állami beavatkozás szükséges, a levéltárnak ugyanis nincs hatásköre az iratok megmentésére – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik