Belföld

Parancsnokváltás a Bocskai-dandár élén

Parancsnokváltásra kerül sor a Magyar Honvédség legnagyobb szárazföldi alakulatának élén. Dr. Böröndi Gábor dandártábornok helyét Takács Attila ezredes veszi át.

Bemutatkozott a sajtó képviselőinek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár új parancsnoka, Takács Attila ezredes, egyúttal négy év parancsnokság után elbúcsúzott dr. Böröndi Gábor dandártábornok, aki ezentúl a székesfehérvári Összhaderőnemi Parancsnokságon teljesít majd szolgálatot.

A parancsnokváltás kapcsán adott sajtótájékoztatón jelen volt dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka.

ForrásForrás: MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Mindkét katonai vezető elismerően beszélt a leköszönő tábornokról. Benkő Tibor hangsúlyozta, Böröndi tábornok vezetése alatt példaértékű eredményeket értek el a Magyar Honvédség legnagyobb – 3200 főt és 1588 haditechnikai eszközt felvonultató – szárazföldi alakulatának katonái.

Domján László, a Bocskai-dandár közvetlen felettese elmondta, Böröndi Gábor dandártábornok nem klasszikus parancsnok, egyszerre katona, menedzser, és diplomata, aki a hivatali feladatai mellett mindig sikeresen építette, gondozta a civil társadalom és a honvédség közötti kapcsolatokat.

– Benkő Tibor vezérezredes parancsnoksága alatt a laktanya megnyitotta a kapuit a nyilvánosság előtt. Azzal, hogy betekintést engedett a dandár mindennapjaiba fokozatosan növelte a honvédség társadalmi elismertségét. Igyekeztem én is ezen az úton tovább haladni. Ebben nagy segítségemre volt a sajtó, amely mindig korrektül tájékoztatta az embereket a dandár történéseiről – mondta el a távozó parancsnok.

– A sajtó nagyító a civil lakosság számára, megmutatja mire költi a honvédség az adófizetők pénzét, egyúttal tükör nekünk, amelyen keresztül ellenőrizhetjük magunkat és a munkánkat – folytatta az előbbi gondoltat menetet Takács Attila ezredes, aki ezelőtt törzsfőnökként szolgált a dandárban.

A bemutatást követően, Böröndi Gábor egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a legnagyobb dicsőség számára az, hogy az elmúlt hét évben nem volt olyan hazai vagy nemzetközi gyakorlat, bevetés melyen a dandár katonái ne kiválóan teljesítettek volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik