Belföld

A Jobbik előbb vagy utóbb kormányra kerül

Vona-Gabor-EMI(210x140)(1).jpg (vona gábor, emi, jobbik, )
Vona-Gabor-EMI(210x140)(1).jpg (vona gábor, emi, jobbik, )

Legalábbis Vona Gábor szerint. De azt is elárulta, hogyan érhetik el politikai ellenfelei, hogy a párt megszűnjön.

A Jobbikot azzal szüntethetik meg a politikai riválisai, ha megvalósítják a programját – mondta Vona Gábor, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület által szervezett 9. EMI-táborban.

A Jobbik elnöke úgy vélte, a Fidesz úgy beszél, mint a Jobbik, de úgy tesz, mint az MSZP. Hozzátette, az Orbán-kormány a nemzetpolitika területén a Jobbik programjából inspirálódott, ezért elismerés illeti, de sem a munkahelyteremtésben, sem a közbiztonság területén, sem az elszámoltatásban nem váltotta be az ígéreteit.

Vona Gábor: a Jobbik előbb vagy utóbb kormányra kerül
Fotó: MTI / Haáz Sándor

Vona Gábor hiányolta, hogy a magyar kormány nem vetette fel a nemzetközi színtereken Trianon kérdését és a székelyföldi autonómia ügyét. “Nem fogunk lemondani arról a célunkról, hogy egyszer minden magyar egy hazában éljen” – jelentette ki a Jobbik elnöke, aki hozzátette, ha a magyar érdek csak konfliktus vállalásával képviselhető, akkor a konfliktust is vállalni kell.

Vona kijelentette: a Jobbik előbb vagy utóbb kormányra kerül Magyarországon. Hozzátette, a Fidesszel csak akkor lépnének koalícióra, ha maguk írhatnák a kormányprogramot. A Jobbik elnöke szerint pártjának az a feladata, hogy a választások előtt lebontsa a vele szembeni előítéleteket. Elmondta, előbb a szélsőségespárt-címkétől kell megszabadulniuk, aztán arról kell meggyőzniük a választókat, hogy képesek a kormányzásra, végül pedig azt kell megmagyarázniuk, hogy az esetleges Jobbik-kormányzás esetén Magyarország nem szigetelődik el. Elmondta, a Jobbiknak kiválóak a keleti kapcsolatai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik