Belföld

Csak a csendőrségben bízik a Jobbik

Szerintük a rendőrség kevés a közbiztonság fenntartásához.

Újra elővette a kakastollakat a Jobbik. Staudt Gábor, a Fidesszel jobbról egyet nem értő párt képviselője úgy látja, végre egy platformra kerültek Kónya Istvánnal, a Kúria elnökhelyettesével, aki vasárnap úgy nyilatkozott, hogy alapvetően azért van szükség jogos védelemre, mert az állam nem mindig tudja megvédeni polgárait

Staudt emellett egyetértett a Kúria elnökhelyettesének azon kijelentésével is, amelyben értetlenségének ad hangot, miért bukkanhatnak fel olyan hangok, amelyek az erőszakos bűnözőket féltik az áldozatoktól, és aggódnak a támadók testi épségéért.

A jobbikos politikus persze nemcsak Kónya István nyilatkozatáról beszélt, hanem egy súlyos problémára is megpróbált rávilágítani, arra, hogy – szerinte – a rendőrség csak az autósok “megsarcolásával” van elfoglalva, míg a bűnüldözéssel nem foglalkozik. 

Staudt Gábor kezdeményezte, hogy a Büntető törvénykönyvből töröljék a közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése tényállást, mivel azt eleve abszurdnak tartják, hiszen az a közbiztonság fenntartásának látszatát bünteti, vagyis mindenkit, aki megpróbál tenni a rend érdekében.

A csendőrség régóta a Jobbik egyik kedvenc testülete, Tiszavasváriban, ahol a jobbikos Fülöp Erik a polgármester, létre is hoztak egy alakulatot, ám a Btk. szigorítása megálljt parancsolt a civil rendfenntartóknak.

Addig is bemutatjuk az eddigi legnépszerűbb csendőröket, nem Tiszavasváriból:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik