Belföld

Már több helyen másodfokú a viharriasztás

eso(960x640)(1).jpg (eső, vihar, )
eso(960x640)(1).jpg (eső, vihar, )

Több járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat péntek este a várható heves zivatarok miatt.

Ezeken a területeken a következő órákban olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket akár óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökések kísérhetnek és akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is hullhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint elsőként a körmendi, a lenti, a szentgotthárdi, a szombathelyi és a zalaegerszegi járásra adták ki a narancssárga riasztást, de az éjfélig szóló figyelmeztetés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében erre többfelé is esély van.

Mindeközben a heves zivatarok, felhőszakadás, illetve erős szél miatt egyre több megyében adnak ki riasztásokat. Már Budapesten is elsőfokú riasztás van érvényben, mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás miatt.
Az egész Balatonnál és a Velencei-tónál másodfokú viharjelzés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a hidegfront hatására estétől, késő estétől a Dunántúlon egyre nagyobb számban, helyenként az Északi-középhegység nyugati, északi részén alakulhatnak ki zivatarok. Az éjszakai órákban a Dunántúlon heves zivatar is lehet.

Szombatra a hőség miatt három megyére – Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar – a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki a meteorológiai szolgálat. Ezenkívül több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség, illetve a várható erős szél, heves zivatar, illetve felhőszakadás miatt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik