Belföld

Mutyiellenes képzés politikusoknak

korrupció (korrupció, )
korrupció (korrupció, )

Korrupció-megelőzési és etikai tréningeket tartanak 800 közigazgatási vezetőnek és 8500 kormánytisztviselőnek hamarosan.

Rétvári Bence, az antikorrupciós civil munkacsoport keddi ülése után jelentette be, hogy a következő hónapokban tartanak képzéseket politikusoknak a korrupció káros hatásairól.

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint előzőleg a civilek tesztelhetik a képzést és szükség esetén módosítják is a programot.

A próbatréning célja, hogy a résztvevők megismerjék az integritás alapfogalmait, valamint a kapcsolódó etikai megközelítéseket. A résztvevők a tréning segítségével könnyebben felismerik és megértik azokat a szituációkat, amelyek az egyén, a szervezet és társadalom integritását veszélyeztetik. Ilyenek lehetnek például korrupciós kockázatok, ügyek, folyamatok átláthatatlansága, morális problémák, konfliktusok. Az interaktív foglalkozások során érdekes esettanulmányok, elgondolkoztató etikai kérdések, dilemmák beiktatásával és közös feldolgozásával segítik elő a megértést – fejtette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik