Kultúra

FEZEN: Telt ház előtt zenél a Deep Purple

fezen (fezen fesztivál, )
fezen (fezen fesztivál, )

Holnap délben nyitják ki a kapukat a FEZEN helyszínén, a MÁV Előre pályán, ahova négy nap alatt - a tavalyi látogatottsághoz hasonlóan - több mint harmincezer zenerajongót várnak a szervezők.

A fesztivált megelőző, elsősorban a technikai tudnivalókat ismertető sajtótájékoztatón elhangzott: tovább javítottak a színpadok elhelyezésén, hogy a zajhatással még kevésbé zavarják a környéken élőket. Nyolc környező utca lakói ingyen, illetve kedvezményesen mehetnek a FEZEN-re. Az Alba Volán sűríti buszjáratait, és erősítettek a fesztivál biztonsági szolgálatán.

Az ÁNTSZ közreműködésével készült zajtérkép alapján meghatároztunk egy kört, melynek alapján döntés született az ingyenes és kedvezményes beléptetésről. A Mártírok útja, valamint a Fűtőház, az Ifjúság, a Dobó, a Kinizsi, a Gyár, a Zrínyi és a Toldi utcák azon lakói, akik a körön belüli, leginkább zajterhelt területen élnek, ingyen jöhetnek be a FEZEN-re. Számukra a szervezők személyesen átadják, vagy postaládájukba bedobják a két főre szóló jegyeket. Ugyanezen utcák határsávon kívüli részein élőknek kedvezményt adunk, lakcímkártyájuk és személyigazolványuk bemutatásával az 5900 napijegyért csak 4000 forintot kell fizetniük – ismertette Kovács Antal főszervező.

Elmondta: idén a korábbinál nagyobb létszámú, új biztonsági szolgálata van a FEZEN-nek, és szorosabban együttműködnek a polgárőrökkel is, hogy a Mártírok útján és az Újváralja soron biztonságosan lehessen közlekedni. Szerdán csak a sátras és egyéb, zárt helyszíneken lesznek koncertek, a nagyszínpadon pedig csütörtökön, pénteken és szombaton éjfélkor befejeződnek a fellépések.

Székesfehérvár könnyűzenei életében történelmi jelentőségű dolognak tartjuk, hogy – az Önkormányzat támogatásával – meghívhattuk a Deep Purple zenekart! A jegyelővételből úgy tűnik, hogy szombati fellépésükön teltház lesz, és hasonlóra számítunk a pénteki Ákos koncerten is.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy lesz két nagyméretű párakapu, illetve a korábbinál több zuhanyzó és folyóvizes vécé áll majd rendelkezésre. A fesztivál területén létesítettek egy katasztrófavédelmi vezetési pontot, és rendelkezésre áll egy tűzoltóautó is.

Lesz FEZEN Turné a város idegenforgalmának fellendítése érdekében: karszalagjuk felmutatásával a fesztiválozók kedvezményesen mehetnek be a Városi Strandra, ingyen juthatnak el a Szent István Király Múzeumba, a Nemzeti Emlékhelyre, a Művészkönyv Kiállításra és  a Deep Purple relikvia múzeumba. Ezeken a helyeken, illetve egyes kijelölt vendéglátóegységekben pecséteket kell gyűjteniük a FEZEN Turné naplójukba, a pecséteket pedig nyereményért beválthatják a FEZEN területén.

Az Alba Volánnal történt egyeztetés alapján külön FEZEN-járat idén nem közlekedik, ellenben sűrítik a buszjáratokat az Újváralja soron és a Mártírok útján. A MÁV pálya közelében kijelölnek fizetőparkolókat, illetve a Mártírok útja mindkét oldalán lesznek ingyenes megállóhelyek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik