Belföld

Luxuskörülmények között gyógyulhatnak az állami vezetők

Kórház, egészségügy (Kórház, egészségügy)
Kórház, egészségügy (Kórház, egészségügy)

Soron kívüli vizsgálat és VIP-rendelő várja őket.

311 állami vezetőnek jár kiemelt egészségügyi ellátás a Honvédkórházban és a SOTE-n – tudta meg a 444.hu a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM). Az egyágyas, tévés, külön fürdőszobás szoba nemcsak a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, minisztereknek és az államtitkároknak jár, kiemelt ellátást kapnak például a miniszteri és kormánybiztosok, a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, a legfőbb ügyész és helyettesei is, de még a központi hivatalok vezetői is.

A KIM szerződésben állapodott meg a két kiemelt kórházzal a 311 vezető egészségügyi ellátásáról. A Honvédkórháznak a minisztérium 10 millió forintot fizet évente, amiért a kórház vállalta az érintett járó betegek VIP-rendelőjét munkanapokon, a soron kívüli vizsgálatokat, kezeléseket, a fekvőbetegek kiemelt komfortfokozatú ellátását és évi 36 szűrővizsgálatot. A VIP-páciensekkel külön ápolószemélyzet foglakozik, az állami vezetőknek fenntartott részre csak engedéllyel lehet belépni.

Ugyanakkor nem csak a Honvédkórházban és a SOTE-n kezelnek minisztereket. Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ bérelheti ki a Telki Kórház napokban eladott épületét az új tulajdonostól. A lap úgy tudja, a honvédelmi tárca kiemelt partnere, a KLH-Masters Létesítményüzemeltető és Fenntartó Kft. azért vette meg a minap bezárt magánkórházat, hogy azt a minisztérium egészségügyi szolgáltatójának adja bérbe.

Azt, hogy a vezetők különleges egészségügyi ellátást kapnak, a köztisztviselők juttatásait szabályozó 192/2010-es kormányrendelet írja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik