Belföld

Vörös riasztás – kegyetlen meleg jön

Kanikula(210x140)(1).jpg (kánikula)
Kanikula(210x140)(1).jpg (kánikula)

Napközben 40 fok felett lesz a hőmérséklet és késő estére is marad a 30 fok feletti hőség – a legmagasabb szintű, harmadfokú riasztás van érvényben.

Kapcsolódó cikkek

Hétfőn egész nap derült, száraz idő lesz, a hőséget csak a napközben többfelé megerősödő nyugati, délnyugati szél enyhíti. Este északnyugaton erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de záporok, zivatarok csak éjszaka alakulhatnak ki – írja met.hu. A legmagasabb nappali hőmérséklet 36 és 41 fok, a késő este 29 és 35 fok között alakul.

A napi középhőmérséklet északkeleten 25-26 fok körül, az ország legnagyobb részén 27-30 fok között valószínű. A hőség miatt az Országos Meteorológiai szolgálat négy északkelti megyére másodfokú, az ország többi részére harmadfokú riasztást adott ki.

Kedden a Dunától keletre az erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből zápor, zivatar is előfordulhat, másutt gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Az északnyugati szelet eleinte helyenként még viharos lökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16 – 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 – 32 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik