hoseg(1)(960x640).jpg (hőség, )
Szórakozás

Hétfőn tetőzik a hőség

A hét legvégén, jövő hét elején az idei év eddigi legmelegebb napjai következnek. A mostani modellfuttatások ezt a prognózist megerősítik, sőt a korábbinál is melegebbet jósolnak.

Az Országos Meteorológia Szolgálat szerint a következő napokban délnyugat felől egyre melegebb, döntően száraz levegő áramlik a Kárpát-medence fölé.  Hétfőn így 40 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk. Ez a hőség keddre megszűnik, mivel északnyugat felől egy hidegfront érkezik, és mögötte a korábbinál 10 fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk.

Összefoglalva a következő napokban egyre melegebb, hétfőig döntően napos, száraz időre van kilátás. Vasárnap a hőmérsékleti maximum már az ország nagy részén 35 fok fölött alakul, hétfőn pedig a déli tájakon elérheti, sőt meg is haladhatja a 40 fokot. Hétfőn késő délután, este északnyugat felől egy hidegfront érkezik.

A front vonulását záporok, zivatarok kísérik, a Dunántúl északi felén és a középső országrészben megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. A front kedd reggelre már el is hagyja hazánkat, továbbra is a napsütés lesz a meghatározó, de a hétfőihez képest 8-10 fokkal mérséklődik a meleg.

Ajánlott videó