Belföld

Megkeresik a nem hűtő sofőrt

busz(1)(210x140)(1).jpg (busz, )
busz(1)(210x140)(1).jpg (busz, )

A BKV Figyelőn panaszkodott egy utas, hogy reggel nem ment a klíma a 86-oson. A BKK szerint a vezető hibázott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a blogon azt sérelmezte egy utas, hogy buszsofőre szerint reggel 10-ig nem kapcsolják be a klímát. Ő 8 órakor utazott a nyitható ablak nélküli járművön.

A Budapesti Közlekedési Központ szerint azonban nem igaz a 10 órás hűtéskezdet. Azt írják, hogy hőségriadó idején, az autóbuszokon reggel 7 órától kötelező a klíma bekapcsolása. Hozzátették, hogy a panasz alapján a járművezető szabálytalanul járt el, ezért folyamatban a járat azonosítása, hogy intézkedhessenek.

Nem merül fel a kérdés a Combino villamosokon és a legújabb buszokon, itt ugyanis automatikusan kapcsol be a klímaberendezés, amint a levegő hőmérséklete eléri a 24°C-t.

A napokban a Blikkben megjelent információra, mely szerint az üzemanyaggal spórolnak a sofőrök a pluszpénzért, és ezért nem kapcsolják a klímát azt írták, hogy valóban van ilyen ösztönző rendszer. Ez viszont nem jelenti azt, hogy megérné az előírt klímahasználat mellőzésével való spórolás, hiszen amennyiben ilyen esetre fény derül, a büntetés sokkal nagyobb, mint az elérhető megtakarítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik