Belföld

Huszadikáig csak egy bosszantó akadálypálya

Az elmúlt évek legnagyobb augusztus 20-ai ünnepségsorozatára készül a város, vannak akik szerint azonban kissé korán.

– Miért kellett ezeket a bódékat ide rakni? – szegezte nekünk a kérdést (ki tudja miért épp nekünk) egy kerékpáros férfi a belvárosi sétálóutcán.

A Kossuth tér után ugyanis a Rapcsák András utcára is kikerültek az augusztus 20-ai rendezvények árusítóhelyei. A faépületek közül több a járda mellett futó kerékpárúton kapott helyet, ami – mint azt ottjártunkkor tapasztaltuk – néhány biciklistában értetlenséget és nemtetszést váltott ki.

– Várhattak volna huszadika környékéig. Ha sokan vannak az utcán amúgy is nehéz közlekedni, a gyalogosok is, a biciklisek is össze-vissza mennek, most meg ezeket a fabódékat is iderakták akadálypályának – vélekedett egy hölgy, aki a kerékpárjáról leszállva inkább gyalog vágott át a belvároson.

A standok számából ugyanakkor jól látszik, a tavalyinál jóval nagyobb rendezvénnyel készülnek a nemzeti ünnepre. A Szent István naphoz kapcsolódó borfesztiválon több mint 40 hazai pincészet boraiból válogathatnak majd a poharazgatni vágyók.

Bár a huszadikai hét menetrendje még nem végleges, úgy tudjuk nem csak a borfesztivál helyszíne lesz nagyobb, programokból is több lesz az idén. Az Alföldi Galéria udvarán gyermekeknek szóló produkciók és kézműves játszóház, a Kossuth téri nagyszínpadon pedig, a tematikus napoknak megfelelően különféle előadások, koncertek várják majd az oda kilátogatókat.

Jó hír lehet, hogy a szervezők valamennyi korosztályra gondoltak a programok összeállításakor. Idén is lesz operett gála a tűzijátékot megelőzően, illetve augusztus 20-án a városba látogat a Carbonfools zenekar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik