Belföld

Balatoni luxushétvégét szerveztek volna Vitézynek

vitézy dávid (vitézy dávid, )
vitézy dávid (vitézy dávid, )

A BKK-vezérnek egy informatikai cég akart így kedveskedni a Balaton Sound hétvégéjén. Vitézy Dávid azt állítja, semmi köze a szállodafoglaláshoz.

Egy négycsillagos balatoni szállodába szóló utalványt kapott Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a Synergon Informatikai Nyrt-től – értesült a Blikk. A cég korábban több mint hatmilliárdos FUTÁR beruházást nyert meg a közlekedési vállalattól.

A lap úgy tudja, a Balaton Sound hétvégéjére szóló üdülést már decemberben elkezdte intézni az informatikai cég a BKK-vezérnek. Az utazási iroda a szobafoglalásról szóló visszaigazoló levelet Blahó Áron, a Synergon kommunikációs vezetőjének nevére küldte.

A szóban forgó szállodába két felnőttnek 61 ezer 428 forintba kerül éjszakánként egy Deluxe kétágyas szoba, amit Vitézy kikapcsolódására ajánlottak. Három éjszakára ez 184 ezer 284 forint. A vendégek a hotelben Feng-shui elven berendezett, kék, mályva és zöld színű lakóterek közül válogathatnak. A levélben emellett megemlítik a Soundra szóló 70 ezer forintos VIP-bérletet is.

A lap megkereste a az üggyel kapcsolatban a Synergont. Arra voltak kíváncsiak, van-e összefüggés a nagyvonalú ajándék és a BKV korábbi tenderén elnyert sokmilliárdos beruházás között. A cég válaszleveléből azonban ez nem derült ki.

Vitézy Dávidot múlt pénteken várták a zamárdi szállodába. Végül nem érkezett meg. A Blikknek azt mondta, félreértés történt. Részletek itt.

A BKK az üggyel kapcsolatban azonnali tájékoztatást kért a Synergontól. Közeleményükben azt írják:

Vitézy Dávid sem Zamárdiban, sem más Balaton-környéki településen nem járt az elmúlt napokban. (…) Egy utazási irodánál bármilyen névre lehet belföldi hotelfoglalást indítani a megnevezett személy tudta, beleegyezése nélkül is. A fenti esetben is ez történt.

A Synergon magyarázata szerint a FUTÁR projekt elkészüléséhez kapcsolódó kommunikációs kampányban terveztek valamilyen eseménysorozatot számos helyszínen, amit aztán lemondtak, de ezért akarták eredetileg többek között a BKK vezetőjét is meghívni oda. Mivel a foglaláshoz a BKK-nak nem volt köze, pontosabban megítélni, hogy mi történt, nem áll módunkban, a társaságot és annak vezetőjét érő rágalmakat azonban visszautasítjuk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik