Belföld

Fidesz: senki nem vezényelt ki senkit Bajnai ellen tüntetni

bajnai (bajnai)
bajnai (bajnai)

A kormánypárt szerint senki nem vezényelt közmunkásokat Szigetváron azért, hogy Bajnai Gordon ellen tüntessenek. Az emberek azért tüntettek, mert nem kérnek belőle – tették hozzá. Pedig Bajnaiék videóval bizonyították a kivezénylést.

Senki nem vezényelt ki sehová senkit. A szigetvári demonstrálók szabadidejükben, önkéntesen döntöttek úgy, hogy tiltakoznak “a várost tönkretevő” Bajnai Gordon ellen – közölte a Fidesz pénteken az MTI-vel.

A Fidesz arra reagált, hogy az Együtt-PM szövetség szerint Szigetvár fideszes polgármestere, Kolovics János csütörtökön közmunkásokat “vezényelt ki”, hogy Bajnai Gordon látogatása ellen tüntessenek.
A Fidesz közleményében hangsúlyozza: Bajnai Gordon ellen azért tüntetnek országszerte, mert az emberek nem kérnek abból a “veszélyes és szélsőséges politikából és abból a képmutatásból”, amelyet ő képvisel.

Az Együtt-PM csütörtökön délután Szigetváron tartott lakossági fórumot, az erre igyekvő Bajnai Gordonnak Szigetvár korábbi csődjére utalva 1,65 milliárd forintról szóló csekket akart átadni a város fideszes polgármestere, de azt a volt miniszterelnök nem fogadta el. Bajnai Gordon ugyanakkor arra kérte a város első emberét, menjen be a rendezvényre és hallgassa meg, mit mond. A közelben ellene tüntetőkre utalva a volt kormányfő azt kérdezte a polgármestertől, nem közmunkások-e a demonstrálók.

Az Együtt-PM szövetség pénteki közleménye szerint videófelvételükön hallható, amint a tüntetésre kényszerített közmunkások arról beszélnek: nem önszántukból, vagy politikai meggyőződésből vannak ott, hanem azért, mert az önkormányzattól “kirendelték” őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik