Belföld

Bajnai videóval bizonyít, kínos helyzetben a kabinetfőnök

bajnai (bajnai)
bajnai (bajnai)

Az Együtt 2014 szerint a szigetvári önkormányzat közmunkásokat vezényeltetett ki egy Bajnai-ellenes tüntetésre. A párt nyilvánosságra hozta a videót, amely alapján ezt állítják.

“Nyugtalanító dolgok derültek ki a Bajnai Gordon tegnapi szigetvári fórumán megjelent néhány tüntetővel kapcsolatban. Nyomós okunk van feltételezni, hogy Kolovics János polgármester hatalmával, és a kiszolgáltatott emberek helyzetével visszaélve, közmunkásokat rendelt ki tüntetni a válságkezelő miniszterelnök ellen” – közölte az Együtt 2014 péntek délelőtt.

Bajnai csütörtökön ment Szigetvárra, ahol demonstrálók várták. Az Együtt 2014 az esemény után közölte, hogy a tüntetők kivezényelt közmunkások voltak. A Hír24-nek Rácz Krisztina, a párt sajtófőnöke azt mondta, állításaikat egy videó is bizonyítja, amit végül péntek délután hoztak nyilvánosságra. Ez alapján valóban vettek részt közmunkások a tüntetésen, akiket az egyik szereplő szerint “a főnökük” vezényelt ki, egy bizonyos “Fenyvesi Sanyi”. Mivel azonban a videóból az nem derül ki egyértelműen, hogy Fenyvesiről ki beszélt, a közmunkások, vagy az ott álldogálók, így az állítás hitelességét is érdemes fenntartásokkal kezelni.

A titkárság ismeri, a polgármesteri kabinetvezető nem

Mivel az önkormányzat honlapján nem találtunk ilyen nevet, megkérdeztük Junácski Andrást, a polgármesteri kabinetiroda vezetőjét, hogy ki lehet ez a titokzatos úr. Junácski András határozottan leszögezte, hogy nem ismer ilyen nevű illetőt.

A kabinetfőnök egyébként korábban azt is tagadta, hogy közmunkásokat vezényeltek volna ki, mint mondta, nem érkezett a közmunkások felé ilyen jelzés. Junácski András arra a kérdésünkre, hogy ha valóban nem ők utasították a közmunkásokat a tüntetésre, akkor miért állítja ezt az Együtt 2014, úgy reagált: Bajnai nagyon sok olyat mond, aminek nincs valóságalapja.

Miután Junácski azt mondta, hogy nem ismeri a videóban emlegetett férfit, felhívtuk az önkormányzatot, hogy kapcsolják nekünk Fenyvesi Sándort. A titkárságon érdekes módon rögtön tudták, hogy kiről van szó, és el is kezdték keresni a férfi telefonszámát. Eközben arra a kérdésünkre, hogy közmunkás-e Fenyvesi, azt közölték: “szerintük igen”, úgy tudják, hogy a férfi az egyik brigádvezető. Fenyvesi telefonszámát végül mégsem adták meg, miután elmondtuk, hogy miért keresnénk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik