Belföld

Tovább tombol a nyár

hoseg(210x140)(5).jpg (kánikula, )
hoseg(210x140)(5).jpg (kánikula, )

Marad a meleg idő, a legviharosabb nap várhatóan a csütörtök lesz a héten.

Kedden marad a napos, nyári idő, ekkor délkeleten alakulhat még ki helyenként zápor, zivatar; másutt inkább csak időnként zavarhatják gomolyfelhők a napsütést. Alapvetően mérsékelt lesz az északi, északkeleti szél, a hajnali 14-19 fokot követően délutánra 29 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Békés és Hajdú-Bihar megyére adtak ki citromsárga figyelmeztetést, mert az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Szerdán a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél általában mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat csütörtökön. Az északnyugatira forduló szél helyenként erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

A hét utolsó napjaiban továbbra is marad a nyárias időjárás sok-sok napsütéssel, csapadék és jelentős légmozgás nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik