Belföld

Zivatarok zavarják meg a strandidőt

Pénteken és szombaton tovább élvezhetjük a kellemes, napsütéses időjárást. Igazi nyári meleg lesz,de már kalkulálnunk kell záporok, zivatarok kialakulásával is.

Pénteken a többórás napsütés mellett már időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Egy-egy intenzívebb zivatart felhőszakadás is kísérhet. Az északkeleti, északi szél megélénkül, főként a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között várható.

Szombaton a napos és erősebben gomolyfelhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen várható zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, északnyugaton megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Vasárnap a napsütés mellett erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik