Belföld
szja (szja)

Egy hívással is javítható az szja-bevallás

24.hu
24.hu

2013. 07. 05. 10:30

Nem szükséges minden ügyes-bajos dologért bejönni az adóhivatalba. Egyes adóügyek intézésére ugyanis telefonon is van lehetőség. Ilyen például a papíralapon benyújtott bevallás javítása.

Korábban a témában:

Az szja-bevallás benyújtását követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átnézi, és ha szükséges javítja a nyomtatványokat – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának közleménye. A kisebb elírások kivételével a bevallások javításához szükséges a jövedelmeiről számot adó magánszemély közreműködése is, ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy be kell mennie az adóhivatalba.

A NAV telefonos Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerének köszönhetően a javítás elintézhető egyetlen hívással is.

Az Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszer szolgáltatásainak igénybevételéhez egy egyedi azonosító kód (PIN-kód), azaz ügyfélazonosító szám szükséges. Az ügyfélazonosító szám olyan véletlenszerűen képzett 8 jegyű szám, amely a telefonáló azonosítását szolgálja. Az azonosító szám képzését az ügyfél vagy képviselője – a NAV honlapjáról letölthető – papír alapon vagy Ügyfélkapun keresztül elektronikusan beküldött TEL elnevezésű nyomtatványon illetékmentesen kérheti.

PIN kód igénylések a Dél-Alföldön 2013. január 1. és 2013. június 30. között:

Dél-Alföld: 1370 db

Bács-Kiskun megye:  698 db

Békés megye:  325 db

Csongrád megye:  347 db

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.