Belföld

Gyönyörű fotók, szép szavak – Vásárhely egy pesti szemével

A hétvégi program kavalkád közepette egy pesti fotós is járt Vásárhelyen. Major Frigyes, bár amatőrnek vallja magát, zseniális és csodálatos fotókat készített Vásárhelyről, melyeket most mi is megmutatunk.

Major Frigyes páratlan, magáért beszélő képeket készített Vásárhelyen és Mártélyon. Ilyenkor a helyi ember kicsit úgy érzi nem is ismeri annyira városát, vagy éppen csak elszalad többre érdemes épületek, szobrok, vagy fák előtt.

Frigyes beszámolt nekünk vásárhelyi kirándulásáról:

“Június 22. én egy fotós találkozó alkalmából a “Panorámió ” részéről meghívást kaptam, Hódmezővásárhely mellett, Mártélyon lesz a fotós találkozó. 20 éve szerettem volna lemenni mert csak szépet jót hallottam erről a gyönyörű helyről. Nem csalatkoztam, fenségesen gyönyörű volt és nagy meleg ellenére nagyon sok szép készült.  A Facebook-on is sokan szeretik a fotóimat és vannak sokan akik ebben a nagyon szép városban laknak és meghívtak, hogy aludjak itt Vásárhelyen.  Itt gyermekként édesanyámmal voltam a 70 es évek elején utoljára. Én egy szürke kisvárosra emlékszem, most meg csodát láttam, főleg este a kivilágított szépen felújított épületeket és templomokat! Mivel vittem állványt, mert nagyon szeretek sötétben fotózni, egyik kép készült a másik után. Majd másnap vasárnap délelőtt ismét nagy sétát tettek velem vendéglátóim akiknek köszönetet szeretnék mondani az önzetlen vendéglátásért! Gyönyörű két nap volt és remélem, hogy hamarosan sikerül ismét lemennem ebbe a szép városba, hogy több szép képpel gazdagodjon a fotógyűjteményem és mindenki lássa milyen valóban a város.  Bemennék a kis utcákba mert ott lapulnak azok a gyöngyszemek amit fel kellene fedeznem! Mártély csodálatos! Kaptam kölcsön csónakot, hatalmas élmény volt, most is ebben élek mert  igazán csodálatos volt! Igaz nagyon régi gépem van és vannak hiányosságok a fotóimban, de remélem, hogy hamarosan lesz egy DSLR gépem…”

Frigyes kedvét csak egy momentum szegte, elhagyta gépkocsijának rendszámtábláját, a Tisza és Vásárhely között.  Aki esetleg látta, megtalálta, gondoljon Frigyesre hálából a remek vásárhelyi fotókért, és jelezze. Az elveszett rendszám : DRT – 656.

Rendszámmal, vagy anélkül, a régi fotómasinával vagy újjal, Frigyes, Vásárhely visszavár!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik