Belföld

Adót kell fizetni a barátok után is: kiborultak a nyaralótulajdonosok

"Katasztrofális", "szörnyű", "rossz vicc". Csak néhány jelző, amit a nyaralótulajdonosok használtak, amikor megtudták, hogy barátaik után is fizetniük kell(ene) az idegenforgalmi adót, ha vendégül látják őket egy éjszakára. A Velencei-tónál jártunk. Videó.

Amint arról lapunk is beszámolt, ha nemcsak egyenes ági rokonokat hívunk meg a saját nyaralónkba, akkor számíthatunk arra, hogy idegenforgalmi adót kell fizetnünk. Így van ez az ország egész területén, akkor is, ha a balatoni nyaralónkba hívjuk meg az ismerősöket, és akkor is, ha történetesen a Velencei-tónál van hétvégi házunk.

Az adó mértéke a Velencei-tónál ebben az évben minden megkezdett éjszaka után 430 forint. Tehát, ha 5 barátunkat hívjuk meg egy éjszakára, az már önmagában több, mint 2 ezer forint “pluszköltséget” jelent. Megkérdeztük a Velencei-tó környékén élő lakosokat, valamint a nyaralótulajdonosokat, hogy ők fizettek-e valaha barátaik után idegenforgalmi adót, egyáltalán, hallottak-e erről a szabályról, és mi a véleményük róla? Érdekes válaszok születtek. Videó.

Olvasói sztorik