Belföld

Vita a tűzoltók árvizes elszámolásáról

tuzoltok (árvíz 2013, )
tuzoltok (árvíz 2013, )

Több mint 10-szer annyi pénzt szeretnének a védekezésben résztvevők, mint amennyit ígérnek nekik.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tervei szerint a más településekre vezényelt tűzoltóknak bruttó 93 forintos készenléti díjat fizetnének a napi 6-8 órás munkaidőn túlra. A  Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) szerint azonban túlórát kellene számolni a munkaidőn kívüli napi 16-18 órára, hiszen, ez átvezénylésnek számít, mivel nem otthon vannak ilyenkor a tűzoltók – magyarázta a Hír24-nek Salamon Lajos, a HTFSZ elnöke. Szerinte a most túlórának számolt 1000-1200 forint is kevés lenne, azt még meg kellene toldani 20 százalékkal.

Salamon Lajos elmondta, hogy a jövő héten egyeztetnek a rendvédelmi szervek többi szakszervezetével, és várhatóan egységes elszámolást kérnek majd az osrszágos katasztrófavédelmi igazgatóságtól.

Salamon Lajos azt is elmondta, hogy  csütörtökön tesztelték az új tűzoltóruhákat. Az eredményekről azonban addig nem szeretne beszélni, amíg a katasztrófavédelmi vezetők nem hozzák nyilvánosságra a hivatalos értékelést. Ha azonban az a tájékoztatás nem lenne korrekt, akkor a szakszervezet felemeli majd a szavát. – tette hozzá.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik