Belföld

Trafikmutyi: fordulat egy fideszes önkormányzatnál?

Budakalász fideszes többségű képviselő-testülete arra kéri a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-t, bővítsék a pályázók körét, mert nem a helyiek nyertek. A fideszes polgármester, Rogán László is egyetértett az ötlettel.

A Facebookon találtunk egy állásfoglalást, amely a fideszes többségű budakalászi képviselő-testület véleményét és kérését foglalja össze a helyi trafikpályázatokról.

Az állásfoglalás szerint a képviselő-testület “sajnálattal veszi tudomásul, hogy több, régóta dohánytermék értékesítésével is foglalkozó budakalászi vállalkozó nem nyert jogosultságot”.

Ennek okán pedig a képviselő-testület “felkéri a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-t, hogy a kormány javaslatával összhangban bővítse ki a nyertesek körét, megadva a lehetőséget ezzel a helyi vállalkozók számára, hogy a megélhetésük forrásául eddig végzett tevékenységüket tovább folytathassák.”

Megkérdeztük az önkormányzat kommunikációs munkatársát, hogy valódi-e a dokumentum, aki azt mondta, hogy igen, valódi, tényleg így határozott a képviselő-testület. Kérdésünkre, hogy a fideszes polgármester, Rogán László is támogatta-e az ötletet, úgyszintén igennel felelt.

Mint korábban megírtuk, Budapesten már szinte mindenhol kitették táblájukat az új trafikosok, amely azt hirdeti: Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik, és bár Lázár János államtitkár azt állította, hogy a pályázaton kevés régi trafikos járt pórul, a valóságban nem egészen ez látszik. Ehelyett inkább az, hogy boldog-boldogtalan nyithat nemzeti dohányboltot, csak – kevés kivétellel – épp a régi trafikosok nem.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik