Belföld

A gyász nem siránkozás

trianon (trianon)
trianon (trianon)

Kedden kora este, a trianoni békeszerződés 93. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a Kossuth téri első világháborús emlékműnél.

 

A Trianon Társaság és a Történelmi Vitézi Rend szervezésében június 4-én, az 1920-as trianoni békeszerződés 93. évfordulóján megemlékezést tartottak a Kossuth téren álló első világháborús emlékműnél. A belvárosi lovas szobornál beszédet mondott Orbán Imre, a szegedi Móra Ferenc Múzeum tudományos igazgatóhelyettese. A történész hangsúlyozta, Magyarországnak ki kell lépnie a trianoni nemzeti tragédia árnyékából.

– Trianont gyászolni kell, a gyász azonban nem siránkozás. Az 1920-as békediktátum súlyos sebeket ejtett rajtunk, de ezeket gyógyítanunk kell, a jelen viszonyok között is – mondta el Orbán, hozzátéve, a magyarságnak meg kell haladnia Trianont, ez azonban csak egy erős és független, biztos lábakon álló Magyarországgal lehetséges.
A megemlékezés végén megkoszorúzták a Kossuth téren álló első világháborús emlékművet, majd mécseseket gyújtottak az egykori Országzászló helyén álló Trianon emlékfánál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik